Romànic a peu

CONSULTAR dates

Us proposem  gaudir d´una sortida matinal en la qual caminarem, coneixerem l´entorn natural i social, alhora que contextualitzarem les esglésies dins el seu entorn geogràfic i social . Les sortides inclouen la visita guiada a l´interior de les esglésies, on coneixerem la seva història, les seves decoracions i els aspectes relacionats amb la seva conservació-restauració.

PREUS: 20 €/ persona. Descomptes per a infants i grups.

 

SANT QUIRZE DE PEDRET  ( De Berga a St. Quirze pel camí ral)

Dissabtes i Diumenges, prèvia reserva

Tots els dijous d´Agost

 

Agradable caminada pel camí ral on gaudirem de la flora mediterrània i de racons fresquets. Assitirem a la visita guiada a l´església de St. Quirze de Pedret, on es conserven les reproduccions de les pintures romàniques conservades al MNAC ( Museu Nacional d´Art de Catalunya). VIOGUIA farà una explicació de tècniques de pintura mural al fresc, arrencament de pintura mural i repàs històric dels trasllats de pintura del Pirineu als Museus de Catalunya. De tornada ens refrescarem els peus al Pont gòtic de Pedret, en el camí de tornada a Berga.

Distància: 6´8 km total

Desnivell: -221m. +68 m.

Dificultat: Fàcil

                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         

 

SANT VICENÇ DE RUS ( Des del Clot del Moro, Castellar de n´Hug )

Diumenges: 17 Juliol, 21 Agost

Tots els divendres d´Agost

Recorregut a peu per la vora del riu Llobregat. L´itinerari transcorre per racons frescos passant pel Pas de l´Ós, on les aigües baixen fresques i netes. Visita guiada a l´església de St. Vicenç de Rus, on es conserva la reproducció de la pintura romànica de l´absis, conservada al MDCS ( Museu Diocesà Comarcal de Solsona). Explicació de tècniques de pintura mural al fresc, arrencament de pintura mural i repàs històric dels trasllats de pintura del Pirineu als Museus de Catalunya.

Distància: 4´6 km total

Desnivell: 101 m.

Dificultat: Fàcil

        

       

 

STA. MARIA D´AVIÀ i ST. VICENÇ D´OBIOLS

Diumenges 10 Juliol, 14 Agost

Tots els dimecres d´Agost

Entrarem a l´església de Sta. Maria d´Avià per contemplar el seu magnífic frontal d´altar romànic ( original conservat al MNAC, Museu Nacional d´Art de Catalunya) i  continuarem el camí per assistir  a la visita guiada a  l´església de St. Vicenç d´Obiols, un dels únics exemplars pre-romànics del Berguedà, envoltat d´unes tombes antropomorfes molt interessants excavades en la roca.

Distància: 9 km total

Desnivell: 139 m.

Dificultat: Fàcil

 

 

       

 

 

 

Romànic a peu