PARC NATURAL CADÍ-MOIXERÓ

27 juliol 20247 setembre 202414 setembre 202426 octubre 2024

Aquestes sortides estan dissenyades expressament per tal de donar a conèixer el Patrimoni Cultural situat dins el territori del Parc Natural Cadí-Moixeró. Amb el títol de Bona Coneixedora del Parc, els meus coneixements en els aspectes naturals del Parc ens permetran també gaudir d´un guiatge interpretatiu de gran valor i riquesa.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 JULIOL: CÀTARS A GÓSOL

Sortida matinal  recorrent  un tram  del Camí dels Bons Homes des de la població de Gósol fins al Collell, on el paisatge es transforma en un paratge amb vistes espectaculars.

El bosc de pi roig amaga una fauna que intentarem copsar amb les sentits, com el cant del Picot o els lladrucs del cabirol.

Visita guiada al castell de Gósol, on coneixerem els testimonis càtars que van viure a Gósol al segle XIII.

         

 

7  SETEMBRE: ROMÀNIC A GISCLARENY

Itinerari circular  pel terme de Gisclareny, petita població rural disseminada en un entorn de muntanya, amb unes vistes privilegiades al massís del Pedraforca, així com a la vall del Bastareny a vista d´ocell.

En aquesta sortida  podrem entrar a l´església romànica de St. Miquel de Turbians, amb un peculiar accés al seu campanar.

   

 

14 SETEMBRE: BAGÀ MEDIEVAL

Bagà, la vila medieval per excel.lència dins el Parc. En aquesta matinal, recorrerem una part de la Via Nicolau fins al monestir de St. Llorenç prop Bagà, i a la tornada visitarem el  nucli  antic de la població, amb la seva Plaça Porxada, per acabar amb  la visita guiada al Centre Medieval i dels Càtars .

 

       

 

26 OCTUBRE: EL CAMÍ PICASSO

La fascinant història del pas del pintor Pablo Picasso per la població de Gósol és un tema desconegut. Caminarem per un petit tram de la Ruta que rememora l´estada del pintor a la població, i descobrirem d´on surten els colors ocres i vermells que obtenia de la Natura per a realitzar les seves obres.

Finalitzarem la sortida amb la visita al Centre Picasso, a la mateixa població.

 

       

 

 

 

 

 

PARC NATURAL CADÍ-MOIXERÓ