LES NITS A LA PORTELLA

11 juliol 202216 juliol 202230 juliol 202210 setembre 2022

 

 

Hem preparat unes activitats interessantíssimes per a obrir les portes del monestir de St. Pere de la Portella, on es conserva l´església, el claustre i una torre quadrada  impressionant, a part d´altres restes d´origen medieval i més tardanes.

Juntament amb Michel Desmier ( historiador de l´Art, del  ” Jardí Romànic ” ) i Salvador Puigmartí ( biòleg i divulgador científic ), podrem veure i entendre el cel nocturn de la Portella, descobrir  com entenia el Cosmos l´home medieval, conèixer les tècniques pictòriques tradicionals emprades en l´Art romànic o descobrir com es conserven i restauren els Béns Patrimonials arquitectònics i pictòrics.

Activitats preparades expressament per a aquells-es que volen veure i viure  el Romànic des d´altres punts de vista, amb visites guiades dins una ambientació que no us deixarà indiferents !!!

PREU: 20€ / persona. Públic infantil: 10 €/ persona

11 JULIOL: LA NIT ESTRELLADA, on observarem el cel amb telescopi, estudiant la cosmologia de l´home medieval amb l´església il.luminada amb espelmes.  Mentre esperem la nit, aprendrem criteris i tècniques de conservació i restauració monumental, amb imatges inèdites dels treballs realitzats per  VIOGUIA.

16 de JULIOL: LA  NIT DE LA NATURA I CAL.LIGRAFIA: Caminada guiada per VIOGUIA per l´entorn de la Portella, contextualitzant el monestir amb els camins tradicionals medievals. De nit, entrarem a l´església il.luminada amb espelmes, dins la qual descobrirem l´escriptura romànica i les seves tècniques.

30 de JULIOL: LA NIT PICTÒRICA, en la qual ens centrarem en les tècniques pictòriques romàniques: explicacions sobre pintura mural al fresc ( tècniques d´execució,  restauració, arrencaments i trasllats ) i una mostra de pintura al tremp d´ou, en una recreació de l´ambient medieval dins l´església.

 

LES NITS A LA PORTELLA