CÀTARS A LES NOSTRES TERRES

18 agost 202415 setembre 202420 octubre 2024

 

VIOGUIA  us ofereix una nova proposta per a gaudir del Camí amb  calma. Es tracta de rutes guiades d´un dia per trams del Camí dels Bons Homes amb l´objectiu de conèixer els veritables protagonistes del Catarisme a les nostres terres,   i les restes patrimonials que es conserven al llarg del Camí.

VIOGUIA ha fet un recull documental, a partir de bibliografia i conferències d´historiadors actuals, per tal de divulgar la història real del Catarisme a les nostres comarques. Llocs tan importants com Josa de Cadí, Gósol o Bagà  ens han deixat   noms de personatges històrics  i persones anònimes que visibilitzen els Bons Homes i Bones Dones presents a les nostres terres.

En cadascuna de les caminades (ubicades al Berguedà, La Cerdanya i l´Alt Urgell )  s´explicarà la presència dels Càtars en els llocs que transcorrem, fent visites guiades als espais culturals i als testimonis arquitectònics medievals presents a la Ruta ( castells, esglésies, torres, restes arqueològiques…)

Cada sortida es pot complementar amb un dinar en un dels establiments del Camí dels Bons Homes per arrodonir la jornada amb les excel.lències gastronòmiques de la nostra cuina.

Coneixeu el Camí dels Bons Homes d´una forma diferent, descobrint els testimonis reals que van viure a les nostres terres i gaudint de la interpretació del  nostre Patrimoni Cultural de la mà de la Guia de muntanya  i Conservadora-restauradora  Violant Bonet.

 

18 AGOST: CÀTARS A BAGÀ

La visita guiada al Centre Medieval i dels Càtars ( Palau dels Pinós, Bagà) ens permetrà endinsar-nos al món del Catarisme, la seva presència a Catalunya i, més concretament, al Berguedà.

Caminada linial des de Bagà fins al refugi Vents del Cadí, amb visita  a la Torre de Faia ( s. XIII)

Dinar al refugi VENTS DEL CADÍ

                   

15 SETEMBRE-CÀTARS A BERGA

Ruta circular ( Caminades Conscients núm 1 d´Espinalbet a Corbera i La Figuerassa)

Des del Castell d´Espinalbet, que fou possessió del trobador Guillem de Berguedà al segle XII, passarem pel Santuari de Corbera, per a dirigir-nos a l´espectacular Mirador de la Figuerassa, sobre la població de Berga, amb vistes magnífiques des del Baix Berguedà fins a  Montserrat, el Montseny…

Coneixerem els testimonis càtars documentats a Berga el segle XIII, que ens deixaren unes dades interessantíssimes sobre la presència càtara arreu de Catalunya.

Dinar al Restaurant Els ROURES

 

CÀTARS A LES NOSTRES TERRES